'Vertel mij niet dat iets niet kan'

Michel van Dijk

Senior adviseur

Michel van Dijk is een ervaren adviseur en voormalig ondernemer. Hij gaat voor zijn klanten door het vuur. Met scherpe analyses en een brede ervaring is hij een ideale sparringpartner voor ondernemers. Bij implementatie van plannen overziet hij het geheel en kan hij op veel gebieden de diepte ingaan. Hij neemt de organisatie mee in het veranderproces.

Door zijn enthousiasme en optimisme wint hij mensen makkelijk voor zich. Van recovery tot implementatie van strategie, in elke fase van de onderneming heeft hij resultaat behaald voor klanten in diverse branches. “Het maakt niet uit welke bedrijfstak. Bedrijfsvoering is universeel, onafhankelijk van de tak van sport.”

Michel krijgt energie van het realiseren van groeiambities van klanten. Hij is sterk in het implementeren van ERP-systemen vanuit strategisch perspectief. Hij geeft inzicht via managementrapportages die aansluiten bij de strategie van het bedrijf en heeft diverse succesvolle turnarounds op zijn naam staan.

Michel is geboren in Vlaardingen, maar hij heeft een warm hart voor Rotterdam. Hij heeft advieservaring opgedaan bij PwC een van de Big Four-kantoren. Daarna is hij overgestapt naar het bedrijfsleven. Hij werkte bij TNT in de postale- en logistieke markt als M&A-manager, CFO en CEO. Met overnames in heel Europa droeg hij bij aan de uitbreiding van het logistieke netwerk van het bedrijf.

Als buy-in-manager voor een private equity stapte hij in een internationaal verhuurbedrijf van meubilair in de evenementensector. Hij droeg bij aan de internationale expansie van het bedrijf. Belangrijke taken waren het opbouwen van een vertrouwensrelatie, fair onderhandelen over de overname van het bedrijf en integratie van processen, inclusief de implementatie van het centrale ERP-systeem. Na de verkoop van het bedrijf besloot hij zijn kennis te delen met andere ondernemers.