‘Er is altijd ruimte voor verbetering!’

Patrick Wijzenbroek

Senior adviseur - Interim manager

Patrick Wijzenbroek is een gedreven adviseur die niets liever doet dan bedrijven ondersteunen op de weg naar succes. Met een brede achtergrond in corporate en mkb brengt hij ‘the best of both worlds’ naar bedrijven met uiteenlopende vraagstukken. Patrick is analytisch en communicatief sterk. Hij zet informatie uit gesprekken snel om in concreet advies. Hij ondersteunt ook bij de implementatie om gewenste veranderingen te realiseren.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit ging hij aan de slag bij Siemens, een grote Duitse multinational in elektronica en elektrotechniek. Hij vervulde diverse functies binnen verschillende divisies, zoals businessanalist, projectcontroller en salescontroller. Als businessunitcontroller deed hij zijn eerste managementervaring op.

Vanaf 2007 werkte Patrick 5 jaar als divisiecontroller bij Wincor Nixdorf, een andere Duitse multinational.
Als lid van het managementteam was hij, naast de aansturing van finance, salessupport en logistiek, betrokken bij strategieontwikkeling en -implementatie, de ontplooiing van commerciële activiteiten bij grote klanten (voorwaarden en financiering) en de operatie.

Na deze periode stapte hij over naar het mkb. Hij begon als CFO bij Bonusan, een snel groeiend, succesvol familiebedrijf, actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van voedingssupplementen. Als eerste externe directielid heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van het bedrijf.

In 2015 trad Patrick in dienst bij een ander familiebedrijf. Dit bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt complexe, grootschalige klimaatinstallaties voor de zakelijke markt. Hij begon als CFO en nam na 6 maanden ook de rol van CEO op zich. hij schreef het strategisch plan van de onderneming en voerde dit uit. Dankzij de verbeteringen (en met een beetje hulp van de aantrekkende economie) verdubbelde de omzet binnen 2 jaar.

De ervaring in het mkb en de voldoening van verbeteren brachten hem er in 2018 toe om toe te treden tot het team van Crossminds. Nu kan hij zich hier fulltime op richten. Inmiddels is Patrick als adviseur betrokken geweest bij diverse klanten in uiteenlopende projecten.