‘Velen kennen van alles de prijs, maar van weinig de waarde’

Pieter Poortvliet

Senior adviseur

Pieter Poortvliet kwam in 2008 de gelederen van DRV Corporate Finance versterken. Voor die tijd werkte hij 13 jaar als manager audit bij een van de grote accountantskantoren. Hier was hij actief in zowel de private als publieke (not-for-profit) sector. Bij DRV richt hij zich meer op de marktsector. “Ik put er veel voldoening uit om ondernemers te helpen kruispunten op ondernemersgebied veilig over te steken.”

Pieter studeerde accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarna volgde hij diverse vervolgopleidingen, onder andere aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden. In Leiden specialiseerde hij zich tot gerechtelijk deskundige, in Rotterdam deed hij een post-doctorale opleiding business valuation. Met deze kennis ondersteunt hij ondernemers bij fusie en overnames en bij waarderingen. Sinds zijn aantreden bij DRV heeft hij hier veel ervaring mee opgedaan.

“Het motiveert mij enorm om ondernemers verder te helpen”, zegt Pieter. “Ik werk in de volle breedte van het bedrijfsleven. Dat geeft een grote afwisseling in het werk. De dynamiek van een deal en de kick als alles op zijn plek valt geeft mij veel energie.”

Pieter is vooral actief bij transacties, waarderingen en financieringsvraagstukken. Met zijn achtergrond wordt hij ook ingeschakeld als gerechtelijk deskundige door rechtbanken, gerechtshoven en de Ondernemingskamer.