“Als patronen zijn doorbroken, ontluiken er nieuwe werelden.” -Tuli Kupferberg

Tamara Kucharek

Strategisch HR Adviseur

Tamara is een enthousiaste HR professional die vanuit een persoonlijke missie mensen graag in hun kracht zet. Zij is een strategisch partner die de link versterkt óf legt tussen bedrijfs- en HR-strategie en hiervoor een passend beleid ontwikkelt. Tamara ondersteunt graag bij het implementeren om de gewenste verandering te verankeren binnen een organisatie.

Tamara is geboren en getogen in Rotterdam en doorleeft de Rotterdamse mentaliteit, nuchterheid en hands-on aanpak (niet lullen maar poetsen). Na 35 jaar is zij verhuisd naar het pittoreske Puttershoek, onder de rook van het geliefde Rotterdam.

Na haar studie Strategisch HR Management is Tamara haar kennis gaan verdiepen en verbreden over hoe talent optimaal te managen. Als gecertificeerd coach weet zij dan ook goede resultaten te behalen. Binnen het speelveld van HR liggen de kaders vanuit het arbeidsrecht. Om de (on)mogelijkheden optimaal te begrijpen is Tamara recent gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht. Met deze elementen is zij in staat een stevige basis neer te zetten.

Tamara heeft diverse functies gehad in haar carrière voor zij bewust de keuze maakte zich te specialiseren als HRM’r. Binnen OC&C Strategy Consultants is zij na diverse functies te hebben bekleed gevraagd om de afdeling Finance/P&O op te zetten. In deze rol als Hoofd Finance & Administration heeft zij ruim 8 jaar gewerkt. Om uit haar comfort zone te stappen, maakte zij de overgang naar het MKB. Binnen deze organisatie werd zij al snel gevraagd de afdeling HR op te zetten. Geheel conform haar werkwijze heeft zij hier in 5 jaar tijd HR draagvlak, focus en body gecreëerd.

Sinds september 2020 is zij fulltime aan het ondernemen, om zo haar persoonlijke missie gerichter waar te kunnen maken. Echter, niets is blijvend….behalve verandering.